ALLE MULEPOSER/INDKØBSNET ER KRAFTIGT NEDSAT OG ALLE GAVEPOSER ER NEDSAT TIL 35.00 KR. PR. STK.

Hvordan opstod idéen til byLIS?

RSS

Forhistorien bag de håndsyede muleposer jeg i dag sælger i min webshop.

Jeg har i mange år været handicaphjælper. I den stilling var jeg med på mange indkøbsture og Hanne som jeg var ansat hos, købte aldrig bæreposer. Hun havde nogle gode muleposer i stof, som hun selv havde syet. Vi havde altid 2-3 af disse muleposer med på indkøb. Selv om de var fyldt godt op og kunne være temmelig tunge, så var de altid gode at gå med i forhold til plastbæreposer, som ofte skaver ubehageligt i hænderne. Selvom jeg dengang for det meste købte plastbæreposer, når jeg selv var på indkøb, så tænkte jeg ofte på Hannes gode muleposer.

DE FØRSTE MULEPOSER

Efter nogle år endte det med, at jeg fik lyst til at sy den slags muleposer selv. Så jeg købte stof og syede 3 stk. De 2 gav jeg til en veninde, som 7-8 år efter stadig brugte de samme 2 muleposer til stort set alle sine indkøb. Pæne var de ikke længere, men uopslidelige var de tilsyneladende. Denne veninde blev dog for nylig så begejstret for noget stof, hun så hos mig, at hun bestilte 2 nye muleposer.Første muleposeDen tredje af mine første 3 muleposer beholdt jeg selv. Jeg havde købt masser af stof og havde tænkt mig at masseproducere poserne og give til venner og familie til fødselsdag og jul – og hvis jeg var heldig kunne jeg måske sælge en del også. Det var jo altså sådan en god idé med disse solide og bæredygtige muleposer, syntes jeg.

Det gik dog sådan, at jeg fik skaffet så meget stof, at det fyldte 3 flyttekasser, men symaskinen stod urørt. Til sidst blev kasserne stillet på loftet hos min far. Der stod de i en del år.


GAVEN SOM SATTE GANG I DET HELE IGEN

Sommeren 2014 fik jeg i gave 2 håndsyede muleposer af Hanne, som jeg arbejdede hos. De blev hurtigt taget i brug til både indkøbsture eller i stedet for en håndtaske.

Da jeg havde fået disse poser af Hanne, begyndte min gamle drøm om at sælge muleposer at spøge igen. Jeg har vist været købmand i et tidligere liv, for jeg har i rigtig mange år drømt om at sælge ting.

LANG TIDS FORBEREDELSE OG VAKLEN

Igennem 1,5 år gik jeg og tænkte mere og mere på hvornår og hvordan, dette skulle ske og om hvorvidt jeg egentlig turde tage springet og blive selvstændig.

I januar 2016 skulle min webshop egentlig åbne. Det viste sig dog, at jeg med min sædvanlige grundighed havde valgt at satse lidt for stort og det system jeg prøvede at bygge webshoppen i, blev for avanceret og efter flere måneder gik jeg helt i stå. Så lå det hele stille hen over sommeren og efteråret på grund af andet arbejde, men en forespørgsel om at komme til Julemarked med mine ting satte så endelig skub i det igen. Derfor gik jeg i gang med at opbygge webshoppen i et nyt system, som jeg også lige skulle lære at kende og nu – i januar 2017 er den endelig færdig. Et år senere end planlagt.

NAVNET BYLIS

Min datter Bettina fandt på navnet BagsByLis. Det lød godt syntes jeg, men sidenhen har jeg besluttet mig for at min butik skal sælge langt mere end muleposer og tasker. Så derfor er det blevet til byLIS i stedet.

De første muleposer syede jeg før mit endelige navn og logo var på plads. Så derfor er de stoflabels, der sidder på disse poser ikke helt up-to-date med mit firmanavn. På disse står der BagsByLis.dk.

MULEPOSEN MODEL HANNE

De muleposer jeg sælger, er lavet af det mønster jeg fik af Hanne i sin tid og fordi de er årsag til, at jeg overhovedet har startet denne webshop, hedder de også model Hanne

Forrige indlæg Næste indlæg

  • Lis Gade Liebach